עוגות

עוגת בננה תפוח

תחליף לארוחת ביניים
כמות: 20 מנות
קלוריות למנה : 145kcal

מרכיבים

  • 1 כוס קמח תופח
  • 1/2 כוס קמח חיטה מלאה (אפשר גם כל קמח אחר)
  • 1 כוס סוכר חום (לא דחוסה)
  • 1 כף סילאן
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 3 יחידות ביצים (מופרדות לחלבונים וחלמונים)
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 1/2 כוס חלב 1% (מומלץ בטעם וניל)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 4 יחידות בננה גדולה (מרוסקות בבלנדר או מעוכות במזלג)
  • 1 יחידה תפוח גרנד סמית (חתוך לפרוסות דקות)
  • 1 כפית ריבה לייט (מומלץ משזיפים או משמשים)
  • 1 קומץ קינמון

הוראות הכנה

  • מחממים תנור ל-180 מעלות
  • שמים את כל החומרים בקערה, (פרט לחלבונים, סוכר תפוח קינמון וריבת משמשים) ומערבבים היטב לתערובת אחידה
  • מקציפים את החלבונים והסוכר במיקסר עד לקבלת קצף גבוה
  • מאחדים בין שתי המסות בתנועת קיפול עדינה (כדי לא לשבור את הקצף)
  • משמנים 2 תבניות אינגליש קייק (או תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ) ושופכים לתוכה את הבלילה
  • מעל הבלילה מניחים את פרוסות התפוח ומטמיעים קלות בתוך הבלילה (הפרוסות עדיין בולטות לעין מעל העוגה) ומפזרים מעל מעט קינמון
  • אופים כ-20-30 דקות (עד שהעוגה יבשה)
  • כשהעוגה מוכנה ועדיין חמה: מערבבים כף מים רותחים עם כפית הריבה ליצירת רוטב
  • מלטפים באמצעות מברשת (כמו מברשת להברשת ביצים על מאפה) את העוגה (ובעיקר את התפוחים) ברוטב הריבה
  • בתאבון! 🙂
תגיות: קינוח

מאמנת תזונה אישית ומנטורית לאורח חיים בריא המשלב ספורט, תזונה נכונה וקואצ'ינג. בעלים של המרכז לקידום בריאות Fiteat משנת 2012 והבחירה של מעל 500 מתאמנים פעילים ליישום אורח חיים בריא ופעילות גופנית. עד כה השילה סך כולל של 6 טון ממעל 1500 לקוחות מרוצים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Fill out this field
Fill out this field
יש להזין אימייל תקין.
You need to agree with the terms to proceed

מתכונים נוספים מהקטגוריה

תפריט