מהווה תחליף לארוחת ביניים
כמות: 20 פרוסות
מרכיבים
- 1 כוס קמח תופח
- 1/2 כוס קמח חיטה מלאה (אפשר גם כל קמח אחר)
- 1 כוס סוכר חום (לא דחוסה)
- 1 כף סילאן
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- 3 יחידות ביצים (מופרדות לחלבונים ולחלמונים)
- 1/2 כוס שמן קנולה
- 1/2 כוס חלב 1% שומן (מומלץ בטעם וניל)
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס פצפוצי שוקולד צ'יפס או חצי חבילת שוקולד רגיל
- 1 קומץ קינמון
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות
- שמים את כל החומרים בקערה, (פרט לחלבונים, סוכר ושוקולד צ'יפס) ומערבבים היטב לתערובת אחידה
- מקציפים במיקסר את החלבונים והסוכר עד לקבלת קצף גבוה
- מאחדים בין שתי המסות בתנועת קיפול עדינה (כדי לא לשבור את הקצף) ומוסיפים את השוקולד צ'יפס
- משמנים 2 תבניות אינגליש קייק (או תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ) ושופכים לתוכה את הבלילה
- מעל הבלילה מפזרים מעט קינמון
- אופים כ-20-30 דקות (עד שהעוגה יבשה)
- מניחים להתקרר מעט ומחלקים ל-20 פרוסות
- בתאבון! 🙂