עוגות

עוגת תפוחים ופירורים

כמות: 20 פרוסות
קלוריות למנה : 165kcal

מרכיבים

לבצק:
  • 100 גרם חמאה (בטמפרטורת החדר)
  • 1/2 כוס קמח
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1 יחידה ביצה (טרופה)
  • 1 כפית תמצית וניל
לציפוי הפירורים:
  • 1 כוס קוואקר דק
  • 1/2 כוס סוכר חום (לא דחוסה)
  • 1/2 כוס קמח
  • 1/4 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1/4 כפית זנגביל טחון
  • 50 גרם חמאה (מומסת)
למלית רסק התפוחים:
  • 2 כפות קורנפלור
  • 2 כפות סוכר
  • 3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 700 גרם רסק תפוחים משומר מומתק**

הוראות הכנה

  • מחממים את התנור ל-180 מעלות)
  • משמנים תבנית מלבנית (23 על 30 ס"מ) ומרפדים אותה בנייר אפייה
  • מכינים את הבצק: בקערה בינונית מערבלים יחד חמאה, סוכר, קמח מנופה עם אבקת אפייה, ביצה טרופה ותמצית וניל במשך כדקה, רק עד שנוצר בצק רך
  • מורחים את הבצק בשכבה דקה על תחתית התבנית
  • באותה קערה מכינים את ציפוי הפירורים: מערבבים יחד קוואקר, סוכר חום, קמח, אבקת אפייה ותבלינים
  • מודדים חצי כוס מהתערובת ומפזרים על הבצק
  • מוסיפים לתערובת שנשארה בקערה את החמאה ומערבבים במזלג לתערובת פירורית
  • מכינים את המלית: בקערה שנייה מערבבים קורנפלור וסוכר
  • מוסיפים מיץ לימון וטורפים לבלילה חלקה
  • מוסיפים את רסק התפוחים ומערבבים היטב. יוצקים לתבנית
  • זורים למעלה את פירורי החמאה שבקערה ואופים במדף האמצעי של התנור במשך 45 דקות
  • מצננים 30 דקות לפחות (כדי להניח לשכבת התפוחים להתייצב) ומחלקים ל-20 פרוסות
  • בתאבון! 🙂

הערות וטיפים

** רסק משומר בצנצנת זכוכית הוא הטעים ביותר וגם יש לו צבע בהיר יפה. אם אין, העדיפו רסק משומר במיכל פלסטיק על רסק מפחית שימורים, שיש לו טעם לוואי מתכתי
תגיות: עשיר בסיבים תזונתיים, קינוח

מאמנת תזונה אישית ומנטורית לאורח חיים בריא המשלב ספורט, תזונה נכונה וקואצ'ינג. בעלים של המרכז לקידום בריאות Fiteat משנת 2012 והבחירה של מעל 500 מתאמנים פעילים ליישום אורח חיים בריא ופעילות גופנית. עד כה השילה סך כולל של 6 טון ממעל 1500 לקוחות מרוצים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Fill out this field
Fill out this field
יש להזין אימייל תקין.
You need to agree with the terms to proceed

מתכונים נוספים מהקטגוריה

תפריט