עוגות

עוגת תפוחים קינמון ואגוזים

מצרכים לתבנית עגולה מספר 26
כמות: 15 פרוסות
קלוריות למנה : 158kcal

מרכיבים

לבצק:
  • 1/2 כוס סוכר לבן
  • 2 יחידות ביצים
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 2 כוסות קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 50 גרם חמאה
  • 1 גביע לבן
למילוי:
  • 1-2 יחידות תפוחים ירוקים (בינוניים)
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 2 כפות אגוזי פקאן (קצוצים גס)
  • 1/4 כוס סוכר חום (לא דחוסה)
לקישוט וזיגוג:
  • 1/2 כוס מים חמים
  • 1 כפית ריבת תות או משמש
  • קומץ קינמון

הוראות הכנה

  • מחממים תנור ל-180 מעלות
  • הכנת הבצק: מרככים את החמאה ומערבבים עם תמצית הוניל, הסוכר הלבן והביצים
  • בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתיה
  • מוסיפים בתנועות קיפול אל תערובת הביצים את תערובת האבקות וגביע הלבן לסירוגין
  • הכנת המילוי: בקערה נוספת מערבבים את הקינמון, אגוזי הפקאן והסוכר החום
  • חותכים לפרוסות בעובי 2 סנטימטר את פרוסות התפוחים
  • משמנים קלות (עם תרסיס שמן קנולה) את התבנית ויוצקים כ-1/3 מתערובת הבצק, מעליה מפזרים כמחצית מהמילוי, מוסיפים 1/3 מהבצק ומפזרים מעליו את שארית המילוי ומוסיפים מעל את שארית הבצק שנותרה
  • מטמיעים מעל הבצק את פרוסות התפוחים החתוכות ובוזקים מעל קינמון
  • אופים כשעה בתנור
  • עם הוצאת העוגה מהתנור מערבבים הריבה עם חצי כוס המים ומברישים מעל התפוחים האפויים
  • פורסים ל-15 פרוסות ומגישים חם
תגיות: קינוח

מאמנת תזונה אישית ומנטורית לאורח חיים בריא המשלב ספורט, תזונה נכונה וקואצ'ינג. בעלים של המרכז לקידום בריאות Fiteat משנת 2012 והבחירה של מעל 500 מתאמנים פעילים ליישום אורח חיים בריא ופעילות גופנית. עד כה השילה סך כולל של 6 טון ממעל 1500 לקוחות מרוצים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Fill out this field
Fill out this field
יש להזין אימייל תקין.
You need to agree with the terms to proceed

מתכונים נוספים מהקטגוריה

תפריט