1. מתכונים בריאים
  2. עוף ממולא של סבתא

עוף ממולא של סבתא

מנת חלבון = רבע עוף (כ-180 גרם).
מנת פחמימה + מנת שומן = 3 כפות אורז מהמילוי (עם הרוטב).
קלוריות למנה : 300kcal

מרכיבים

  • 1 יחידות עוף שלם
  • 1.5 כוסות אורז
  • 1 כפות שמן קנולה
  • 2.25 כוסות מים
  • 2 יחידות בצלים
  • 2 כפות צנוברים
  • 2 כפות צימוקים
  • 1 כפיות מרק עוף
  • 1 קומץ קינמון
  • 1 כפיות פפריקה אדומה
  • 3 יחידות שיני שום כתושות
  • 1 כפיות דבש
  • 2 כפות רוטב סויה

הוראות הכנה

  • מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • מטגנים בצל בשמן קנולה עד שמזהיב.
  • מוסיפים צנוברים, צימוקים, אבקת מרק עוף, קינמון מלח ופלפל.
  • מוסיפים כוס וחצי אורז מלא (על כל כוס אורז מלא להוסיף כוס וחצי מים) ומערבבים על אש קטנה עד שהאורז מוכן. מניחים לאורז להתקרר.
  • בקערה נפרדת מערבבים 2 כפות רוטב סויה, 1 כפית דבש, 3 שיני שום כתושות מעט קינמון וכפית פפריקה אדומה. (יש להקפיד להשאיר מספיק רוטב לפנים ולחוץ)
  • מורחים את הרוטב בתוך העוף מבפנים (ורק אז מכניסים את האורז פנימה).
  • ממלאים את העוף באורז (גם בין השחי להרים ולמלא).
  • מורחים את הרוטב גם על העוף מבחוץ.
  • "סוגרים" את העוף עם קיסמי שיניים ומכניסים לשקית "קוקי" המיועדת לאפייה (יש לעשות בשקית כמה חורים מלמעלה).
  • מכניסים את העוף לתנור לשעה בחום 190 מעלות (לשקית "קוקי" אסור חום העולה על200 מעלות).
  • לאחר שעה מוציאים את התבנית ובודקים ובמידת הצורך מוסיפים רבע שעת אפיה נוספת (במידה והעוף גדול).
תגיות: ללא גלוטן, ללא סוכר, עשיר בברזל, עתיר בחלבון

מאמנת תזונה ומנטורית לאורח חיים בריא המשלב ספורט, תזונה נכונה וקואצ'ינג. בעלים של המרכז לקידום בריאות Fiteat משנת 2012 והבחירה של מעל 500 מתאמנים פעילים ליישום אורח חיים בריא ופעילות גופנית. עד כה השילה סך כולל של 6 טון ממעל 1500 לקוחות מרוצים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון




Fill out this field
Fill out this field
יש להזין אימייל תקין.
You need to agree with the terms to proceed

תפריט