1. מתכונים בריאים
  2. מיני סופגניות סוכר וקינמון אפויות

מיני סופגניות סוכר וקינמון אפויות

חלופה למנת ביניים
קלוריות למנה : 100kcal

מרכיבים

  • 1 יחידה ביצה (בגודל L)
  • 1/4 כוס סוכר (50 גרם)
  • 1 כוס חלב חם (240 מ"ל)
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 4 כוסות קמח (560 גרם)
  • 120 גרם חמאה (חתוכה לקוביות קטנות)
לציפוי:
  • 150 גרם חמאה מומסת
  • 1 כוס סוכר (200 גרם)
  • 2 כפיות קינמון

הוראות הכנה

  • באמצעות מיקסר טורפים יחד את הביצה והסוכר. מוסיפים את החלב החם, השמרים, המלח והוניל ומערבלים היטב עד להמסה של השמרים. מוסיפים רק 2 כוסות קמח (מחצית מהכמות) ובעזרת וו לישה לשים את התערובת
  • מגבירים את מהירות המיקסר לבינונית ובהדרגה מוסיפים את קוביות החמאה. אם החמאה לא רכה, אפשר לרכך כל קובייה בעזרת הידיים לפני שמוסיפים אותה לקערה. ממשיכים להוסיף את כל כמות החמאה. (במידה והחמאה לא נטמעת היטב, עוצרים את פעולת המיקסר ובעזרת כף מסייעים להטמעה)
  • מוסיפים את יתר כמות הקמח וממשיכים את פעולת המיקסר במהירות נמוכה, עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה ונמשך כלפי מעלה על וו הלישה. ממשיכים ללוש עוד כמה דקות נוספות עד שהבצק הופך לחלק וגמיש
  • מעבירים את הבצק לקערה נקייה. יוצקים מעליו כמות קטנה של שמן ומגלגלים את הבצק כך שישומן מכל צדדיו. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו
  • לאחר שהבצק תפח מעבירים אותו למשטח נקי (אין צורך לקמח או לשמן את המשטח). מרדדים אותו לעלה בעובי של כ-1.5 ס"מ וקורצים בעזרת חותכן עוגיות עיגולים בקוטר של כ-3 ס"מ.
  • מניחים את הסופגניות בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה במרווחים, ומתפיחים כ-25 דקות.
  • מחממים תנור ל-200 מעלות. אחרי 25 דקות של התפחה, מכניסים לתנור ואופים כ-8-10 דקות, או עד שהסופגניות הקטנות משנות את צבען לזהוב בהיר
  • מוציאים מהתנור וטובלים כל סופגנייה בעודה חמה בחמאה המומסת ומיד בקערת הסוכר והקינמון
  • מניחים בצלחת הגשה ומצננים מעט

הערות וטיפים

הסופגניות טובות ביום הכנתן
תגיות: קינוח

מאמנת תזונה ומנטורית לאורח חיים בריא המשלב ספורט, תזונה נכונה וקואצ'ינג. בעלים של המרכז לקידום בריאות Fiteat משנת 2012 והבחירה של מעל 500 מתאמנים פעילים ליישום אורח חיים בריא ופעילות גופנית. עד כה השילה סך כולל של 6 טון ממעל 1500 לקוחות מרוצים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון




Fill out this field
Fill out this field
יש להזין אימייל תקין.
You need to agree with the terms to proceed

תפריט