פשטידות

טימבלו (מאפה פסטה איטלקי)

מנה = תחליף מנת פחמימה בארוחת ערב/צהריים
כמות: 20 מנות
קלוריות למנה : 85kcal

מרכיבים

  • 250 גרם פסטה קונכיות
  • 1/2 כוס רוטב רסק עגבניות
  • 5 יחידות פטריות פורטובלו חתוכות
  • 1 יחידה זוקיני או קישוא (בינוני וחתוך לרצועות)
  • 2 יחידות פלפלים קלויים (קלופים וחתוכים לרצועות)
  • 1 גבעול אורגנו
  • 1 גבעול בזיליקום
  • 100 גרם גבינה בולגרית 5%
  • 50 גרם גבינת עמק 9%
  • 30 גרם חמאה
  • 3 כפות קמח
  • 1 כוס חלב
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה

  • מחממים סיר גדול עם מי מלח ומבשלים את הפסטה רק חצי בישול — הריכוך יושלם באפייה. מצננים במים קרים ועוטפים במעט תרסיס שמן זית
  • מכינים את הבשאמל: ממיסים חמאה בסיר שטוח על אש בינונית. מוסיפים קמח ומערבבים. מוסיפים חלב תוך כדי ערבוב במטרפה, עד להיווצרות דייסה חלקה וסמיכה (אם יש גושים, אפשר לסנן). מתבלים במלח ופלפל
  • מחממים תנור ל-190 מעלות
  • מרכיבים ואופים: מערבבים את הפסטה עם הבשאמל, רוטב העגבניות ושאר המרכיבים. מסדרים בתבנית משומנת בתרסיס שמן זית/קנולה ומוסיפים בכל קומה שכבה של גבינה. מוודאים שיש כמות שווה של פסטה ושל שאר המרכיבים בכל קומה
  • מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כ-20 דקות. מסירים את הרדיד ואופים עוד 10 דקות ללא כיסוי. מצננים להתייצבות

הערות וטיפים

מומלץ להשתמש בתבנית פיירקס בגודל 25x36 ס"מ
תגיות: ללא סוכר, עתיר בחלבון

מאמנת תזונה אישית ומנטורית לאורח חיים בריא המשלב ספורט, תזונה נכונה וקואצ'ינג. בעלים של המרכז לקידום בריאות Fiteat משנת 2012 והבחירה של מעל 500 מתאמנים פעילים ליישום אורח חיים בריא ופעילות גופנית. עד כה השילה סך כולל של 6 טון ממעל 1500 לקוחות מרוצים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Fill out this field
Fill out this field
יש להזין אימייל תקין.
You need to agree with the terms to proceed

מתכונים נוספים מהקטגוריה

תפריט