מנה = תחליף מנת פחמימה בארוחת ערב/צהריים
כמות: 20 מנות
קלוריות למנה : 85kcal
מרכיבים
- 250 גרם פסטה קונכיות
- 1/2 כוס רוטב רסק עגבניות
- 5 יחידות פטריות פורטובלו חתוכות
- 1 יחידה זוקיני או קישוא (בינוני וחתוך לרצועות)
- 2 יחידות פלפלים קלויים (קלופים וחתוכים לרצועות)
- 1 גבעול אורגנו
- 1 גבעול בזיליקום
- 100 גרם גבינה בולגרית 5%
- 50 גרם גבינת עמק 9%
- 30 גרם חמאה
- 3 כפות קמח
- 1 כוס חלב
- מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה
- מחממים סיר גדול עם מי מלח ומבשלים את הפסטה רק חצי בישול — הריכוך יושלם באפייה. מצננים במים קרים ועוטפים במעט תרסיס שמן זית
- מכינים את הבשאמל: ממיסים חמאה בסיר שטוח על אש בינונית. מוסיפים קמח ומערבבים. מוסיפים חלב תוך כדי ערבוב במטרפה, עד להיווצרות דייסה חלקה וסמיכה (אם יש גושים, אפשר לסנן). מתבלים במלח ופלפל
- מחממים תנור ל-190 מעלות
- מרכיבים ואופים: מערבבים את הפסטה עם הבשאמל, רוטב העגבניות ושאר המרכיבים. מסדרים בתבנית משומנת בתרסיס שמן זית/קנולה ומוסיפים בכל קומה שכבה של גבינה. מוודאים שיש כמות שווה של פסטה ושל שאר המרכיבים בכל קומה
- מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כ-20 דקות. מסירים את הרדיד ואופים עוד 10 דקות ללא כיסוי. מצננים להתייצבות
הערות וטיפים
מומלץ להשתמש בתבנית פיירקס בגודל 25x36 ס"מ