3 לביבות = מנת חלבון בארוחת ערב
כמות: 25 לביבות
קלוריות למנה : 45kcal
מרכיבים
- 1 גביע קוטג' 5% שומן
- 250 גרם גבינה בולגרית מעודנת
- 4 כפות גבינה צהובה 9% שומן מגוררת (כ-2 פרוסות)
- 1 יחידה ביצה
- 45 גרם פנקו (פירורי לחם יפניים) / פירור לחם רגילים (שליש כוס)
- 45 גרם שיבולת שועל להכנה מהירה (שליש כוס)
לציפוי:
- 45 גרם פירורי לחם (שליש כוס)
הוראות הכנה
- מערבבים היטב את הגבינות והביצה. מוסיפים פנקו ושיבולת שועל ומערבבים היטב. מכסים ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות.
- מכינים צלחת עמוקה עם פירורי לחם ותבנית מרופדת בנייר אפייה משומן. לוקחים כמות קטנה מתערובת הגבינה, מניחים בצלחת הפירורים ומגלגלים מעט. עכשיו הקציצה תהיה נוחה לגלגול ולא תידבק לידיים.
- מגלגלים בין הידיים לכדור ומגלגלים שוב בפירורי הלחם. הפעם דואגים לצפות את הכדור היטב. מניחים בתבנית. שומרים על רווחים בין הכדורים.
- אופים את הכדורים בחום של 200 מעלות, 15 דקות. הקציצות משתטחות באפייה. הופכים בעדינות (הקציצות רכות) ואופים 5 דקות נוספות. מגישים חם, פושר או קר.
- בתאבון! 🙂