מחליף מנת חלבון בארוחת צהריים או לחלופין מנות חלבון + פחמימה בארוחת ערב
קלוריות למנה : 220kcal
מרכיבים
- 1 חבילה עלי לזניה (500 גרם)
- 1 כף שמן זית
- 5 יחידות שיני שום (פרוסות)
- 1 חבילה מנגולד מופרד לעלים ולגבעולים (קצוצים)
- 200 גרם גבינה בולגרית 5% (מפוררת)
- 100 גרם גבינה צהובה 9% (מגורדת)
- 1 קומץ אגוז מוסקט (מגורר טרי)
- מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה
- מאדים מנגולד: מחממים מחבת עם שמן זית ושום כ-2 דקות עד שהשום מעלה ניחוח ומעט זהוב. מוסיפים גבעולי מנגולד ומאדים 5-3 דקות לריכוך. מוסיפים את העלים ומאדים עוד דקה. מתבלים ומערבבים
- מחממים תנור ל-180 מעלות
- מתחילים לסדר בשכבות: עלי לזניה, עליהם תערובת מנגולד ושום, עליה גבינת בולגרית ולבסוף מעט גבינה צהובה וכך הלאה. מסיימים בעלי לזניה
- אופים 45-40 דקות עד שזהוב ומבעבע. ממתינים 5 דקות לפחות לפני שחותכים