דגים

סלמון בזיגוג טחינה ודבש עם סלט צנוניות

כמות: 5 סועדים
קלוריות למנה : 264kcal

מרכיבים

  • 700 גרם פילה סלמון (חתוך ל-5 נתחים)
  • 1 כף טחינה גולמית
  • 1 כף דבש (לייט)
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 0.5 כוס מים
  • 8 יחידות צנונית (מגוררות דק)
  • 2 כפיות רוטב סויה

הוראות הכנה

  • חורצים חריצים בחלק העבה של הסלמון לצלייה אחידה
  • מכינים את הזיגוג: מערבבים בקערית טחינה, דבש, רוטב סויה ו-3 כפות מים
  • מכינים את הסלט: מערבבים את חומרי סלט הצנוניות בקערית
  • צולים את הדג ומגישים: מחממים מחבת רחבה (אפשר מחבת פסים) על להבה בינונית. מוסיפים תרסיס שמן ומחממים
  • מניחים את נתחי הסלמון עם העור כלפי מטה, זורים מלח ופלפל וצולים עד שהעור זהוב ופריך (כ-5 דקות. לא להיבהל אם העור נדבק - כשהוא יהיה מוכן, הוא ישתחרר בעצמו)
  • הופכים את הנתחים וצורבים 2 דקות עד שהבשר מקבל צבע כתום יפה
  • הופכים שוב כך שהעור כלפי מטה. מנמיכים להבה ומברישים את הסלמון בזיגוג הטחינה. מברישים קצת בכל פעם עד שנותר בקערית רבע מהרוטב (4-3 דקות). כשהזיגוג נוזל למחבת ומתחיל להיחרך, מוסיפים מעט מים ומניחים לה להתאדות
  • מעבירים לצלחות, מזלפים מעל את הרוטב ומגישים עם סלט צנוניות
תגיות: עשיר בברזל, עתיר בחלבון

מאמנת תזונה אישית ומנטורית לאורח חיים בריא המשלב ספורט, תזונה נכונה וקואצ'ינג. בעלים של המרכז לקידום בריאות Fiteat משנת 2012 והבחירה של מעל 500 מתאמנים פעילים ליישום אורח חיים בריא ופעילות גופנית. עד כה השילה סך כולל של 6 טון ממעל 1500 לקוחות מרוצים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Fill out this field
Fill out this field
יש להזין אימייל תקין.
You need to agree with the terms to proceed

מתכונים נוספים מהקטגוריה

תפריט