1. מתכונים בריאים
  2. סלק אפוי עם יוגורט עזים, שקדים ופיסטוקים

סלק אפוי עם יוגורט עזים, שקדים ופיסטוקים

כמות: 6 מנות

מרכיבים

  • 4 יחידות סלק (בינוני)
  • 2 יחידות בצל (בינוני)
  • 200 גרם יוגורט עזים עד 5% שומן
  • 1/2 כוס שקדים מולבנים
  • 1 כף פיסטוקים (מרוסקים לחתיכות)
  • 5 כפות חומץ בלסמי
  • 2 כפות סויה
  • 2 כפות סילאן
  • 1 כף שמן זית
  • 3 גבעולים עירית (קצוץ דק - לקישוט)
  • מלח (מומלץ מלח הימלאיה ורוד)

הוראות הכנה

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • עוטפים את הסלקים בנייר כסף ואופים כ-40 דקות עד ריכוך.
  • פורסים את הסלקים לקוביות קטנות וחותכים את הבצל לרבעים (יחסית גדולים).
  • מכינים מרינדה מהשמן זית הסויה והסילאן ועוטפים את הסלקים והבצלים ומתבלים במלח .
  • על תבנית עם נייר אפייה מכניסים את הסלקים לתנור (שחומם קודם ל-180 מעלות) ואופים עד שהבצלים משחימים (כ-20 דקות).
  • מוציאים ומצננים.
  • קולים את השקדים על מחבת ללא שמן כ-3 דקות (עד להשחמה) ומצננים. **לא חובה וניתן להגיש את השקדים בצורה טבעית.
  • מרסקים פיסטוקים לחתיכות קטנות.
  • לפני ההגשה: בקערה, מניחים יוגורט עזים, מעל את הסלקים והבצלים האפויים, שבבי שקדים קלויים, פיסטוק גרוס ומעטרים בעירית קצוצה דק דק ובחומץ בלסמי בזיגוג מעל הכל.
  • ממש לפני ההגשה: במחבת קטנה מרתיחים 5 כפות חומץ בלסמי ל-2-3 דקות עד לצמצום הרוטב.
תגיות: ללא גלוטן, עתיר בחלבון

מאמנת תזונה ומנטורית לאורח חיים בריא המשלב ספורט, תזונה נכונה וקואצ'ינג. בעלים של המרכז לקידום בריאות Fiteat משנת 2012 והבחירה של מעל 500 מתאמנים פעילים ליישום אורח חיים בריא ופעילות גופנית. עד כה השילה סך כולל של 6 טון ממעל 1500 לקוחות מרוצים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון




Fill out this field
Fill out this field
יש להזין אימייל תקין.
You need to agree with the terms to proceed

תפריט