עוגות

עוגת יוגורט לייט

תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק

מרכיבים

לתחתית העוגה:
  • 100 גרם פתיבר
  • 1 כוס חלב (מומלץ חלב וניל 1% שומן)
למלית יוגורט:
  • 3 יחידות שמנת חמוצה 9% שומן
  • 1 יחידה שקית אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • 3 יחידות גביע יוגורט גדול 3% שומן (200 מ"ל)
  • 5 יחידות ביצים + 1 חלמון
  • 1/2 כוס סוכר חום (200 גרם)
  • 100 גרם קורנפלור
  • 300 גרם קמח
לציפוי שמנת:
  • 1 יחידה מיכל שמנת חמוצה
  • 2 כפות אבקת סוכר

הוראות הכנה

  • מחממים מראש תנור ל-130 מעלות
  • מכינים את התחתית: מפוררים את הפתי בר ומערבבים עם החלב עד ליצירת תערובת אחידה. יוצקים לתבנית ומשטחים
  • מכינים את המלית: מערבבים יחד את כל חומרי המלית עד ליצירת תערובת אחידה ויוצקים על התחתית בפיזור שווה
  • ליצירת אדים- מניחים תבנית/סיר עם מים רותחים בתחתית התנור
  • אופים כשעה וחצי עד שהעוגה יציבה כמעט לגמרי (אך עדיין רוטטת מעט במרכזה)
  • לאחר האפייה משאירים את העוגה לעוד שעה בתנור כבוי
  • מכינים את הציפוי: מערבבים את כל חומרי הציפוי ומורחים על העוגה כשהיא צוננת
  • מכבים את התנור ומחזירים את העוגה לתנור כבוי לעוד 5 דקות
  • מקררים
  • מחלקים את העוגה לכ-20 חתיכות ושומרים במקרר 24 שעות לפני ההגשה
תגיות: עתיר בחלבון, קינוח

מאמנת תזונה אישית ומנטורית לאורח חיים בריא המשלב ספורט, תזונה נכונה וקואצ'ינג. בעלים של המרכז לקידום בריאות Fiteat משנת 2012 והבחירה של מעל 500 מתאמנים פעילים ליישום אורח חיים בריא ופעילות גופנית. עד כה השילה סך כולל של 6 טון ממעל 1500 לקוחות מרוצים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Fill out this field
Fill out this field
יש להזין אימייל תקין.
You need to agree with the terms to proceed

מתכונים נוספים מהקטגוריה

תפריט