כמות: 20 פרוסות
קלוריות למנה : 100kcal
מרכיבים
- 3 יחידות בצל לבן (פרוס)
- 1 יחידה בצל סגול (גדול)
- 3 יחידות גזרים (קלופים וחתוכים לקוביות קטנות)
- 3 יחידות קישואים (קלופים וחתוכים לקוביות קטנות)
- 1 יחידות חבילת נבטים ו/או פטריות טריות
- 10 יחידות פרחי ברוקולי/כרובית
- 1 גביע גבינה לבנה 5% (250 גרם)
- 250 גרם גבינת צפתית מעודנת 5%
- 5 יחידות ביצים (גודל M-L)
- 200 גרם גבינה בולגרית 5% (מפוררת)
- 5 כפות קמח מלא
- מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
- תרסיס שמן זית
הוראות הכנה
- במחבת עמוקה מטגנים עם מעט תרסיס שמן (על אש נמוכה) את הבצלים עד שמזהיבים.
- מוסיפים את הגזר הקישואים והברוקולי עד שמתרככים קלות.
- מוסיפים את הנבטים (*ואת הפטריות במידה והוספנו למתכון) עד שמתרככים מעט, מורידים מהאש ומצננים.
- בקערה נפרדת מערבבים את שאר המצרכים עד לקבלת בלילה אחידה.
- מוסיפים אל התערובת את הירקות ומערבבים היטב.
- מרססים תבנית אפייה בתרסיס שמן ושופכים את הבלילה לתבנית.
- בתנור שחומם מראש ל-185 מעלות אופים בין 30-40 דקות עד שמשחים.
- פורסים את הפשטידה ל-20 חתיכות.