מנת פשטידה = תחליף ל-2 מנות חלבון + מנת שומן בארוחת ערב/ מנת חלבון בארוחת צהריים
כמות: 8 מנות
קלוריות למנה : 150kcal
מרכיבים
- 500 גרם עלי תרד טרי שטוף היטב
- 1 גביע גבינת עיזים 5% שומן (250 גרם)
- 1 גביע גבינת ריקוטה מלוחה 5% שומן (250 גרם)
- 4 יחידות ביצים
- 100 גרם גבינת מהעז 5% שומן
- 4 כפות קמח
- מלח ופלפל גרוסים לפי הטעם
- תרסיס שמן
הוראות הכנה
- מטגנים את התרד בסיר גדול עד שהוא מתרכך ומסננים מהמים שהוא מגיר.
- בקערה גדולה מערבבים את כל שאר החומרים ( מלבד הגבינה הקשה) לבלילה אחידה ואז מוסיפים את התרד.
- חותכים את גליל גבינת העיזים לפרוסות.
- מרססים תבנית אפייה בתרסיס שמן ושופכים את הבלילה לתבנית, מפזרים מעל את פרוסות גבינת העיזים.
- אופים 20 דקות בחום של 180 מעלות.
- לאחר שהפשטידה הצטננה פורסים ל-8 חתיכות.